21.03.2022

Neden Tümleşik İletişim?

Neden tümleşik iletişim?’ sorusu, özellikle iş süreçlerinde optimizasyon arayanlar için önemlidir. Temel olarak tümleşik iletişim, sistemler veya cihazlar arası iletişimi en hızlı ve en verimli şekilde sağlanmasına denir. İngilizcedeki ‘Unified Communication’ teriminden dilimize geçmiştir. Bu iletişim yöntemini tercih eden kurumlar, şirket içi çalışanlarının birbirleriyle iletişim kurmalarını kolaylaştırır. Böylece iletişim için harcanan az efor, faaliyetlerde yüksek verimliliği sağlar.

Tümleşik iletişim kullanan kişiler, her yerden bağımsız bir şekilde sisteme erişebilir; tek bir tuş ya da numara ile bilgisayar, laptop, tablet ve telefon türündeki teknolojik donanımlar üzerindeki uygulamalardan iletişimi sağlayabilirler. Bu da haliyle tümleşik iletişimi günümüzde oldukça popüler bir teknolojik araç haline getiriyor.

Tümleşik İletişim Ne Demek?

Neden tümleşik iletişim?’ konusunu daha iyi anlamak için, bu sistemin ne olduğunu bilmekte fayda var. Tümleşik iletişim, teknoloji dünyasında ‘UC’ kısaltmasıyla bilinir. Ticari veya kurumsal hayatta dijital işgücü etkileşimini sağlamak için kullanılan bir iletişim aracıdır. Sistem kullanıcıları bu iletişim aracı sayesinde telefon aramalarını, web konferanslarını, SMS ya da e-postalarını birbirlerine entegre ederek anlık veri paylaşımında bulunabilirler. Kısacası UC, bireylerin gerçek zamanlı veri iş birliği yapmasına olanak tanır. Bu teknolojide yaygın olarak kullanılan iletişim araçlarını şu şekilde listelemek mümkün:

  • Elektronik postalar,
  • Sabit hat ya da mobil hat gibi telefon sistemleri,
  • Sesli ya da görüntülü konferans sistemleri,
  • Anlık mesajlaşma uygulamaları,
  • Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal medya platformları.

Neden Tümleşik İletişim Seçmeliyiz?

Tümleşik iletişim araçları sayesinde nerede olunursa olunsun ya da hangi cihaz kullanılırsa kullanılsın, kullanıcıların verilere hızlı ve kolayca erişmesi sağlanır. Kısaca bu sistemin hedefi, iletişim araçlarını birbirine entegre etmek, modernizasyonunu sağlamak ve çalışanların verimliliğini arttırarak müşteri deneyimini geliştirmektir. Neden tümleşik iletişim seçmeliyiz? sorusuna ise sistemin sunduğu faydalardan birkaçını yazabiliriz…

  1. Çalışanların verimliliğini arttırır.
  2. Çalışan ile departman arasındaki iletişimi güçlendirir.
  3. Mobil hatlar sayesinde uzaktan işgücü imkânı tanır.
  4. Müşteri hizmetlerinde gelişime katkı sunar.
  5. Daha az yönetim gerektirdiği için maliyetleri azaltan bir unsur olur.
Hızlı İletişim
Kısaca SunucuTeknik
  • BT’de 20 yıl.
  • 40’dan fazla uzman.
  • 2.000’den fazla başarı öyküsü
  • Hizmet kalitesini ve müşteri veri güvenliğini garanti etmek için ISO 9001 sertifikası.