28.12.2021

WMware Nedir ?

WMware Nedir ?

VMware Nedir ? 1998 senesinde Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde kurulan ve sanallaştırma teknolojileri için yazılım ve programlama hizmeti sunan bir firmadır. Kurulduğu günden bu yana bilişim teknolojileri alanında yaptıkları uygulamalar ve yenilikçi misyonu ile sektöründe lider konuma gelmiş durumdadır.

VMware, WMware ürünleri iki farklı kategoriye ayrılır. Bunlardan ilki bilgisayarlar için masaüstü uygulamalarıdır. Diğeri ise sunucular tarafından kullanılan yazılım uygulamalarıdır. Masaüstü için üretilen VMware ürünleri Windows, Mac ve Linux gibi işletim sistemleri tarafından desteklenmektedir. Bu da VMware’nin popülerliğini haklı kılan bir durumdur.

VMware, günümüz dijital dünyasında yazılım alanında en sık tercih edilen markadır. Çapraz platform imkânı tanıması ve tüm işletim sistemleri tarafından desteklenmesi VMware yazılımlarının tercih sebeplerinin başında gelir. Ayrıca VMware’nin birçok farklı özellikle ürünleri bulunur. Popüler yazılımlarını ise şu şekilde maddelemek mümkün:

Yukarıda belirtilen VMware yazılımları, bilişim teknolojileri arasında en sık kullanımına başvurulan ürünlerdir. Peki bu ürünlerin özellikleri nelerdir? İşte cevabı…

VMware Workstation, hipervizör yazılım olarak adlandırılır. Bu yazılım için genel olarak denilebilir ki, büyük ölçekli sanal makinelerin üretiminde ve kullanımında önemli role sahip bir yazılımdır. Yalnızca 64 bit sistemlerde faaliyet gösterir ve Windows gibi popüler işletim sisteminde kolaylıkla kullanılabilir.

VMare Fusion, yine aynı şekilde VMware şirketi tarafından geliştirilmiş bir yazılımdır. Workstation yazılımıyla temelde aynı çalışma prensibine sahip olsa da en büyük farkı Apple ürünlerinde çalışabilmesidir. Mac ürünleri yanında aynı zamanda da Intel işletim sistemlerinde de sorunsuz çalışma sağlar. VMware Fusion yazılımı çalışmak için bulunduğu sistemde 4GB RAM ve 750MB alan gereksinimi duyar.

VMware Player uygulamasının öne çıkan özelliği ücretsiz kullanılmasıdır. Windows ve Linux gibi işletim sistemlerinde çalışan bu yazılım, sanallaştırma yazılımlarının faaliyetini destekler. Diğer yazılımlarda olduğu gibi 64 bit bilgisayarlarda çalışabilir. Bilişim dünyasında bu yazılım ürünü VMware Workstation uygulamasının yan ürünü olarak kabul görür. Özellikle bireysel kullanımlar için vazgeçilmez değerdedir. Ticari kullanımlarda bu yazılım türü tercih edilmez.

VMware ESXI, bilişim dünyasında ESX olarak da bilinir. Sanal sunucuların sunumlarını gerçekleştirmesi bu yazılımın en belirgin özelliğidir. Ayrıca kurumsal özelliğe sahip oluşu ve hiper yönetici olarak adlandırılması VMware ESXI ürünlerinin sık tercih edilme sebeplerinden bazılarıdır. Bu yazılım bir işletim sistemi içerisine kurulmaz. Aksine, çekirdek gibi çok önemli işletim sistemi bileşenlerinde faaliyet gösterir.

VMware Horizon, tüm işletim sistemlerinin desteklediği ve sanallaştırma teknolojilerinin vazgeçilmez bir unsuru olan yazılım türüdür. Windows, Mac ve Linux gibi sistemlerde çalışıyor olması tercih sebebinin hayli artmasını sağlamıştır. İlk piyasaya sürüldüğünde VDM ismiyle biliniyordu ancak 2008 yılında yayınlanan yeni sürümünde adı VMware Horizon olarak değişti. Özellikle masaüstü yönetimlerinin kolay bir hal almasını sağlar.

VMware Özellikleri Nelerdir?

VMware yazılımları, bilgisayarlarda birden çok işletim sistemi kurulmasını sağlar. Ayrıca sunucular üzerinden de işletim sistemi oluşturulmasına imkân tanır. Bilgisayarların işletim sistemleri üzerinde risk taşıyan uygulamalar, VMware tarafından oluşturulan sanal ortamlarda uygulanabilir. Böylelikle risk seviyesi minimum seviyeye indirilmiş olur.

VMware yazılımlarının en belirgin özelliklerinden birisi de sanallaştırma sürecini hayli kolaylaştırması ve bu sunucuların yönteminin basitliğe indirgemesidir. Bu da haliyle sunucu üzerinde bireylerin hakimiyetini yükseltir. Bireyle bu sunucular sayesinde sınırsız sayıda IP ataması yapabilir, diledikleri zaman askıya alabilirler. Gelişmiş bir VMware yazılımı ile tüm bunlardan daha fazlasını yapmak mümkün…

Ücretsiz Bize Danışın!

Sunucu Sanallaştırma hakkında ve her türlü bilgi teknolojileri konularını bize danışın!


WhatsApp Destek

Hızlı İletişim
Kısaca SunucuTeknik
  • BT’de 20 yıl.
  • 40’dan fazla uzman.
  • 2.000’den fazla başarı öyküsü
  • Hizmet kalitesini ve müşteri veri güvenliğini garanti etmek için ISO 9001 sertifikası.