21.03.2022

IP Santralin Güvenliği Nasıl Sağlanır? Hackerlardan Nasıl Korunur?

IP santralin güvenliği nasıl sağlanır? sorusu, bu sistemlerin günümüzde sıklıkla tercih edilmesiyle öne çıkmaya başladı. IP santral uygulamaları, maliyette azalma, sistemin esneklik kazanması ve iş hacmi büyüdükçe yeni teknolojilerin desteklenebilir olması için oldukça ideal sistemlerdir. Güvenlik açısında diğer sistemlere oranla daha korunaklı olsalar da bu onların tamamen sorunsuz olduğu anlamına gelmez.

Sistemler her ne kadar güvenlik önlemi alsalar da siber korsanlar da bu doğrultuda yenilikçi hamleler yapmaktan kaçınmazlar. Siber Güvenlik Nasıl Sağlanır? yazımızda da detaylı bir şekilde değindiğimiz üzere günümüzde onlarca farklı saldırı yöntemi var. Peki IP santral güvenlik tehditleri nasıl ortadan kaldırılır? Bu konuda sizlere 5 adet dikkat edilmesi gereken husustan bahsedeceğiz.

IP Santrali Hackerlardan Nasıl Korunur?

Dijital dünyada siber saldırılara karşı hiçbir zaman %100 güvenliği yakalamak mümkün değil. Ancak saldırılara önceden iyi hazırlanarak riskleri minimum seviyeye indirgemek mümkün. Bunun için yapabileceğiniz birçok basit yöntem var. İşte IP santrali hackerlardan nasıl korunur? sorusuna en iyi 3 yanıt..

Güçlü Parolalar Kullanın

Zayıf tercih edilen bir parola, sistemleri her zaman için tehlikeye açık hale getirir. Bu sebeple IP santral sisteminizdeki her bölüme mutlaka yüksek güvenlikli parolalar koyun. Güçlü Şifre Nedir? yazımızda bu konuda detaylı bilgiler sunduk. Yazımızı okuyarak ilginizi çekebilecek bilgilere erişebilirsiniz.

IP Santralinizi Güncel Tutun

IP santral sistemlerinin güvenliğini üst düzeye çıkarmak için yazılım ve donanımların güncel tutulması önemlidir. Aslında bu standart güvenlik uygulamalarının başında gelir. Sistemler ne kadar güncel olursa, siber korsanların saldırılarına karşı o denli önlem alınmış olunur. Günümüzde çoğu sistem her ne kadar otomatik güncelleme özelliğine sahip olsa da bazı yazılımların bu özelliği mevcut değildir.

Ses ve Veri Trafiğini Ayırın

VoIP güvenlik risklerini önlemek için ses ve veri trafiğini ayırmak oldukça etkili bir yöntemdir. Bu genellikle VLAN anahtarı ile mantıksal açıdan ayrılabilmektedir. Eğer herhangi bir VLAN’a saldırı gerçekleşirse, diğeri güvende olacaktır. Ayrıca bu yöntem sayesinde dışarıdan gelebilecek saldırıların hızı da yavaşlatılmış olur.

Hızlı İletişim
Kısaca SunucuTeknik
  • BT’de 20 yıl.
  • 40’dan fazla uzman.
  • 2.000’den fazla başarı öyküsü
  • Hizmet kalitesini ve müşteri veri güvenliğini garanti etmek için ISO 9001 sertifikası.